Принадлежащият на Турция сондажен кораб Fatih може през ноември да

...
Принадлежащият на Турция сондажен кораб Fatih може през ноември да
Коментари Харесай

Турция може през ноември да започне геоложки проучавия за нефт и газ в Средиземно море


Принадлежащият на Турция сондажен транспортен съд Fatih може през ноември да стартира сондажни действия в границите на геоложки изследвания за въглеводороди в Източното Средиземноморие, съобщи министъра на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Дьонмез.

„ Корабът Fatih се движи по посока към крайбрежието на южната провинция Мерсин за започване на проучвателни сондажни действия. Те ще стартират в скоро време, допустимо е още през ноември. Турция няма да се откаже от набелязаната цел – да обезпечи енергийната си сигурност “, цитира Дьонмез организация Anadolu.

В средата на октомври военноморските сили на Турция попречиха на гръцки транспортен съд да реализира преследването на кораба Barbaros Hayreddin Pasa, който както заяви Министерство на външните работи на Турция е почнал сеизмични проучвания на турския континентален шелф на Средиземно море. Турското външнополитическо ведомство разкритикува позицията на Гърция по този въпрос, която „ няма съображение от позиция на интернационалното право “.

По думите на Дьонмез, към сегашния миг няма опасност за кораба Fatih, само че военноморските сили на Турция са подготвени да подхващат нужните ограничения за попречване на провокации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР