Примирието между Израел и палестинската групировка Хамас влезе в сила.

...
Примирието между Израел и палестинската групировка Хамас влезе в сила.
Коментари Харесай

Израел и "Хамас" обявиха примирие

Примирието сред Израел и палестинската формация Хамас влезе в действие. Прекратяването на огъня идва след 11 дни замяна на ракетни удари, при които починаха повече от 230 палестинци и 12 души на израелска територия.

Споразумението беше реализирано благодарение на Египет и беше бурно приветствано в Газа. В Израел го одобриха със смесени усеща. И двете страни се оповестиха за спечелили в спора, който ескалира толкоз съществено за първи път от 2014 година.

Решението за помирение без предварителни условия беше приветствано от интернационалната общественост. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, прикани враждуващите страни към разговор, в който да се потърсят първопричините за спора.

Според американския президент Джо Байдън примирието е дипломатическа опция за търсене на решение за спора сред палестинци и израелци.

" Премиерът Нетаняху ме осведоми, че Израел се е съгласил на взаимно и абсолютно преустановяване на огъня, което ще стартира след няколко часа. Египетската страна ме осведоми, че Хамас и другите групировки в Газа, също са дали своето единодушие. В диалога си с премиера Нетаняху го поздравих за решението да постави завършек на военните дейности, траяли 11 дни ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР