Примирието между Израел и Хамас навлезе в пети ден, като

...
Примирието между Израел и Хамас навлезе в пети ден, като
Коментари Харесай

Хамас ще освободи още заложници, докато примирието в Газа навлезе в петия ден

Примирието сред Израел и Хамас навлезе в пети ден, като въоръжената формация дава обещание да освободи още цивилни заложници, с цел да забави предстоящото обновяване на войната и Израел под напън да пощадят палестинските цивилни, когато боевете се възобновят.

Страните се споразумяха да удължат примирието си до сряда, с още два планувани обмена на държани от бойци заложници против палестинци, затворени от Израел.

Но Израел неведнъж даде обещание да възобнови войната с „ цялостна мощ “, с цел да унищожи Хамас, откакто стане ясно, че няма да бъдат освободени повече заложници според изискванията на актуалното съглашение.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е възнамерява да посети района по-късно тази седмица за трети път от началото на войната и се чака да упорства за удължение на примирието и освобождението на още заложници.


Държавният департамент сподели, че също по този начин ще разиска напъните за „ отбрана на цивилния живот по време на интервенциите на Израел в Газа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР