Примирието между Хамас и Израел е една огромна крачка, която

...
Примирието между Хамас и Израел е една огромна крачка, която
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Време е дипломацията, а не войната, да реши конфликта между Израел и Хамас

Примирието сред Хамас и Израел е една голяма крачка, която двете страни съумяха да извървят и тя беше посрещната извънредно добре както от Европа, по този начин и от страна на целия свят. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime дипломатът и някогашен вицепремиер Меглена Плугчиева. По думите ѝ Съединени американски щати и Катар са изиграли директна роля в постигането на тези първи резултати.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели за това помирение, че е една блещукаща вяра на човещина. Още по-добрата вест е, че има удължение на периода за прекъсване на военните дейности с още два дни и това значи, че има късмет за друго развиване и за дипломация, която в последната година се нуждае от реабилитация.
Според Меглена Плугчиева интернационалните организации не са съумели посредством дипломация да предотвратят кръвопролитието. Ако считаме, че мирът може да се реализира посредством война е време да забележим, че това носи единствено жертви, опустошения и доста ненавист, по тази причина е време дипломацията да влезе в деяние, безапелационна беше Плугчиева.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР