Примиерът в оставка Кирил Петков потвърди новината на Епицентър. бг,

...
Примиерът в оставка Кирил Петков потвърди новината на Епицентър. бг,
Коментари Харесай

Кирил Петков потвърди: Мандатът ще бъде върнат! Нямаме подкрепата на 121 депутати

Примиерът в оставка Кирил Петков удостовери новината на Епицентър. бг, че Асен Василев ще върне през днешния ден мандата на Радев като несбъднат.

" Продължаваме промяната " най-вероятно ще върне несбъднат проучвателния мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на настоящия Народното събрание, съобщи пред кореспонденти министър-председателят в оставка и съпредседател на партията Кирил Петков три часа и половина преди приключването на крайния период.

" И тази заран всички наши депутати продължиха връзката с " ИТН " да забравим политическите разлики и да са самостоятелни от задкулисието. От това, което знам до този миг, мисля, че мандатът ще бъде върнат, за жалост, без да имаме поддръжката на 121 депутати ", сподели Петков пред публицисти след церемонията по откриването на газовата връзка с Гърция.

Ще подкрепим всичко, с изключение на сътрудници да са ни Пеевски, Борисов и Слави Трифонов или някакви външни сили да се разпореждат, съобщи Петков на въпрос биха ли подкрепили различен мандат за сформиране на държавно управление.

Всъщност неуспеха на мандата на Политическа партия може да се запише на сметките точно на Кирил Петков, който самичък пожела да бъде претрупан с задачата да търси поддръжка на депутати, отвън тройната коалиция Политическа партия,БСП, Демократична България.

Начинът по който Петков водеше тези договаряния беше безусловно неправилен - с напън върху обособени депутати, а не с политически диалози сред законните органи на партиите в Народното събрание.

Кирил Петков трансформира събирането на поддръжка за новото държавно управление в искрено пазарене, което персонално той извиси до публична политика на " Продължаваме промяната ". И по тази причина се провали!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР