Пример за това как застъпниците на българския гражданин постигат резултати

...
Пример за това как застъпниците на българския гражданин постигат резултати
Коментари Харесай

След намесата на Движение Възраждане такса смет в Стара Загора няма да се вдига

Пример за това по какъв начин покровителите на българския жител реализират резултати на база ефикасната си работа е постигнатото в Стара Загора. След като Възраждане се разгласи срещу повдигането на такса боклук в града и получи поддръжка от други политически обединения, ръководещите свикаха изключителна конференция и оповестиха, че отдръпват предлагането си и такса боклук в Стара Загора няма да се подвига. Разбира се, от ГЕРБ, не бяха изключително щастливи от това и не пропуснаха да упрекват съперниците на тяхното предложение в " популизъм ".

ВМРО-БНД като съдружен сътрудник в ръководството на ГЕРБ, в мнения на протичащото се и в отбрана на предлагането не пропуснаха да " посегнат " на стратегии със обществен и подпомагащ темперамент като първи вид за пълнене на общинската “каса ”.

Поредният непохватен опит за политическа операция над българския народ. Всеизвестен факт е, че за българина децата са реликва, а образованието полезност. Току-виж старозагорци решили да заплащат повече за отпадък, с цел да има за обучение и раждаемост. Интересен е обстоятелството, че с лекост ръководещите афишират от кое място ще вземат дефицит от към 1,5 млн. лева, който настояват, че ще генерира общината при запазването на актуалните такси. Не са ли значими за ръководещите на Стара Загора образованието, раждаемостта и инфраструктурата, та вместо да помислят за оптимизация на сметопочистващата система, по този начин елементарно протягат ръка на средствата за тях? " Необходимо е да се усъвършенства сметопочистващата система. Решението за нарастване на такса боклук е преждевременно. Нужно е да се проведат диспути, да се поканят специалисти, в това число и самостоятелни, да се направи разбор на нуждата от по-добро ръководство на отпадъците в общината.

Това би трябвало да бъде съществена тематика на общинска администрация. В момента формулата за пресмятане на такса боклук е на база данъчна оценка на жилище. Свидетели сме на парадокси по какъв начин пенсионер, който населява 200 кв.м заплаща повече от семейство от 10 индивида. През 2015 година станахме известни със случай, в който 100 индивида бяха регистрирани на един адрес в кв. “Лозенец ”. Те също заплащат налог боклук по данъчна оценка или изобщо не заплащат, в случай че постройката не е законна. В този смисъл логаритъмът не е настоящ и не работи в интерес на жителите, в противен случай в този си тип е в техен ущърб. Разрешаването на казуса с противозаконните постройки също би съдействал за нужната правдивост при облагането на жителите с налози и такси.

Колко са противозаконните постройки в кв. “Лозенец ”? И какъв брой са били през последните два мандата на ръководство? От тях по какъв начин е събирана такса боклук? Ние знаем - по никакъв начин. Предприети ли са ограничения за констатиране на постройките в кв. " Лозенец ", а и всички останали в града, които са търпими? Закон за устройство на територията дава такава опция. Това не ги узаконява, само че дава опция за законова адресна регистрация, а по-късно и за събиране на налози и такса боклук. Какво се случва с т.нар Подробен устройствен план на Аязмото? Там също има доста противозаконни постройки. Обитателите им дали заплащат такса боклук? Примерите са доста, а това е единствено един аспект от казуса. Мисля, че най-лесното решение, до което прибягват ръководещите е да " бръкнат в джоба " на данъкоплатеца вместо да ревизират и усъвършенстват работата си. Срещу това се разгласяваме ние от Възраждане. Настояваме общинските и държавни администрации да усъвършенстват работата си, с цел да сме сигурни, че различен вид с изключение на увеличение няма.

А не за всеки проблем решението да е още такси за българския поданик ".- сподели Искра Михайлова, общински консултант от Възраждане. Решение да не покачва такса боклук взе и Община Бургас, където Владимир Павлов, общински консултант от Възраждане, също се разгласи срещу. Николай Георгиев, общински консултант в Харманли ще внесе гражданска подписка срещу нарастването на постоянната сесия на Общинския съвет на 18 декември 2019 година През миналите две седмици като резултат от работата на Възраждане беше отсрочено и приемането на поправките в Закона за земеделските земи в тази част, в която се регламентира закупуването на земя от чужденци. Възраждане внесе добре аргументирано мнение в Министерството на земеделието, храните и горите, в което беше разказано по какъв начин посочените ремонти опонират на Конституцията на България. Като резултата от мнението " Комисията по земеделието и храните " отсрочи приемането на закона. Така Възраждане демонстрира по какъв начин с дейна работа дружно и за ползите на българския жител могат да се реализират резултати и решения в негова изгода. Включвайки се в Общинските препоръки те са покровители за ползите на българските жители и се борят за разрешаването на проблеми и въпроси в тяхна изгода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР