Примата на българската естрадна музика Лили Иванова поздрави във Фейсбук

...
Примата на българската естрадна музика Лили Иванова поздрави във Фейсбук
Коментари Харесай

Лили Иванова поздрави лекарите: Вие сте нашата гордост!

Примата на българската естрадна музика Лили Иванова поздрави във Facebook всички медици по случай Деня на българския доктор.

" Честит празник, уважаеми български лекари! Днес, повече от всеки път, народът ни е благодарен за Вашата отдаденост, грижа, неуморен дух и мощ в тези тежки времена! Вие сте незаменими и сте нашата горделивост! Бъдете здрави!

С голямо почитание и почит пред благородната Ви специалност! ", написа певицата в формалния си профил в обществената мрежа и разгласява фотография на лекари от столичната Александровска болница.



Денят на българския доктор се празнува се от 1996 година, когато Българският лекарски съюз избира за настойник на медиците Свети Йоан Рилски . Според преданието Свети Йоан Рилски Чудотворец е направил доста чудеса през живота си и след гибелта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един подлудял, излекувал и изцерява от всякакви заболявания благочестиви люде, опазва манастира си посредством своята плодородна мощ. Именно за това и българските лекари избират светеца за собствен покровител.

Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи наградата " Лекар на годината " . В петте категории са отличени едни от най-изявените лекари в страната. Наградите на съсловната организация са за принос в медицината. Тъй като тази година безспорно е белязана от пандемията от COVID-19, огромна част от категориите директно или индиректно са свързани с нея, означават лекарския съюз.

Имената на спечелилите в обособените категории ще бъдат оповестени по време на тържествена гала в Националния исторически музей.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР