Примата на българската естрада Лили Иванова се запасява с лечебна

...
Примата на българската естрада Лили Иванова се запасява с лечебна
Коментари Харесай

Тайната за младост на Лили Иванова е разкрита: Маже се с кал от буркани и пие вода от блато

Примата на българската сцена Лили Иванова се запасява с лечебна тиня в буркани и специфична минерална вода, с цел да може да се поддържа здрава и млада. Бурканите й ги носят особено от карловското градче Баня, където има естествено находище на лековития артикул. Лили се запасявала с тиня от торфеното тресавище в Баня, за която се счита, че е от най-лековитите в цялата страна. За разлика от тази в Поморие обаче, карловската тиня е единствено от растителен източник. А през хилядолетията тя е обогатявана и от стичащата се в нея минерална вода, което я прави неповторима освен у нас, писа вестник „ Телеграф “. Това било тайното място за здраве и хубост на Лили, която се хвалела пред музиканти, че след калните процедури се чувствала като гимназистка.

Банята била направена преди време за цар Борис III, с цел да може царската персона да си лекува проблемите с кръста, краката и ставите. След това към мястото построяват санаториум, който в последните години е позападнал, само че към момента държи високо ниво на процедурите. А минералната вода е два типа – топла и студена, само че последната се считала за по-лековитата, разкриват локалните.

Град Баня е зародил посредством съществуването на минералната вода, както и на производството на виновност и етерични масла – розово, ментово и лавандулово. Винарската и маслопроизводствената промишлености се разрастват с идването на двамата братя Багарови. Днес имението на Иван Багаров е превърнато в първокласно заведение. В къщата на Велизар Багаров през 1927 година отсяда Цар Борис III за лекуването си. След облекчаването на своето заболяване той построява през 1929 година собствен дом, наименуван „ Нашата къща “. Специално за него се построява Царската баня.
Източник blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР