Примата на българската естрада Лили Иванова и актрисата Цветана Манева

...
Примата на българската естрада Лили Иванова и актрисата Цветана Манева
Коментари Харесай

Лили Иванова и Цветана Манева са вече официално почетни гражданки на Варна

Примата на българската сцена Лили Иванова и актрисата Цветана Манева са към този момент поченти гражданки на Варна, откакто със свое решение през днешния ден общинският съвет им присъди това звание. Получават го също художникът Дарин Сотиров, създателят Борис Калинков, спасителят от пламналия трен Върбан Петков, шефът на Варненската обсерватория Свежина Димитрова, първата международна шампионка по художествена гимнастика на морската столица Деспа Кателиева, както и една от създателките на този спорт във Варна Минка Ванкова.

Лили Иванова получава най-високото самопризнание на обществеността на града за изключителните ѝ заслуги за издигане нивото на българската известна музика на национално и интернационално равнище. Цветана Манева е отличена за значимия ѝ принос към театралния живот на Варна като артистичен шеф на Международния фестивал „ Варненско лято “ повече от 30 година и за блестящите й функции в киното и театъра, това оповестиха от пресцентъра на локалния парламент.

По традиция почетните звания и знаци ще бъдат връчени от кмета и от ръководителя на Общинския съвет на тържествена гала от 20:00 часа в Летния спектакъл на празника на Варна – 15 август. Всички се надяват Иванова и Манева да се появят на сцената, с цел да получат премиите си персонално.



Лили Иванова към този момент извърши един разпродаден концерт на 14 юни във Варна и се чака да се завърне в морския град през ноември в края на националното си турнуе.

Цветана Манева пък към този момент благодари в задатък за оказаната ѝ чест да е почетна гражданка: “Вече съм варненка! Благодаря ви! Вие сте доста признателна, сърдечна аудитория и превърнахте за 30 години от моя живот град Варна в място, в което се усещам мечтана ”, това сподели актрисата измежду бурните овации на публиката в Летния спектакъл при последната си театрална изява във Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР