Примата на арменската опера Хасмик Харутюнян завладя сърцата на публиката

...
Примата на арменската опера Хасмик Харутюнян завладя сърцата на публиката
Коментари Харесай

Примата на арменската опера завладя сърцата на публиката във Варна

Примата на арменската опера Хасмик Харутюнян завладя сърцата на публиката и изправи на крайници всички присъстващи на концерта в Градската Художествена изложба " Борис Георгиев “. Феноменалните й осъществявания потвърдиха величината на арменския гений.

В компанията на варненския тенор Симеон Пилибосян и съпровод на AGBU Chamber orchestra Varna, дирижиран от маестро Левон Пилибосян, Хасмик Харутюнян описа по самобитен метод една музикална приказка на присъстващите на концерта.

Публиката реагира възторжено на класическите творби от арменски и други международни композитори.

Събитието бе почетено от видни публични персони, измежду които почетния консул на Индонезия – Красимир Симов, представители на държавната и локалната власт във Варна, ръководители на неправителствени организации и представители на музикалната общност.

Духовният овчар на Арменската апостолическа черква – дер Нъждех, прочете приветствен адрес от Епископ Татев Агопян – Официален наместник на Негово светейшество Карекин II в България и Румъния.

Специален музикален привет бе насочен и от варненския пианист Арис Кешишян, който показа творба от Арно Бабаджанян.

Концертът бе проведен във връзка 113-тата годишнина на Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган “ и бе първото от голям брой събития, които ще обогатят културния живот на Варна и ще допринесат за основаване на още по-дълбоки и трайни връзки сред България и Армения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР