Приложенията за смартфони, които са разработени от китайски компании, бавно

...
Приложенията за смартфони, които са разработени от китайски компании, бавно
Коментари Харесай

Китайските приложения бавно превземат пазара

Приложенията за смарт телефони, които са създадени от китайски компании, постепенно завладяват целия пазар. Това поакзват данни на компанията за разбори Sensor Tower, която е проверила кои са най-популярните приложения в онлайн магазините на Android и iOS, оповестява Nikkei.

Анализът включва обзор и на петте най-изтегляни приложения в 95 страни и района. Те са общо 475 разнообразни заглавия. От тях 156 са на китайски компании или 33% от всички. Това е растеж с 8% по отношение на 2020 година

Очаквано, TikTok е най-популярното китайско приложения по света. То е в топ 5 на 82 пазара или 86% от всички. Второто по известност китайско приложение е CapCut, което към този момент е в топ 5 на 48 пазара или 51% от всички. Приложението Shein е в топ 5 на 10 страни и се харесва най-вече от по-младите.

В Съединени американски щати китайските приложения преобладават локалната топ 5 ранглиста. Те заемат всички позиции без четвъртата. Като цяло има най-малко по 1 китайско приложение в топ 5 в 90% от страните. Изненадващо, такива няма в класациите на Индия и Япония.

И в топ 10 също има много китайски приложения. Всичко това е на фона на увеличаващите се ограничавания, които някои институции постановат върху приложения от Китай поради опасения за тяхната сигурност. Засега обаче тези ограничения наподобява не се отразяват на цялостните резултати на китайските приложения и тяхната известност продължава да пораства.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР