Приложението за разплащания на Google вече ще бъде достъпно за

...
Коментари Харесай

Приложението Google Pay вече работи с всичките си функции в България

Приложението за разплащания на Гугъл към този момент ще бъде налично за всички консуматори в България с всичките си функционалности, откакто до в този момент регистрацията преминаваше единствено през банков медиатор или сътрудник на Гугъл. Вече всеки притежател на телефон с Android ще може да употребява системата за разплащания, като смъкна Гугъл Pay oт Play Store.
Каква е разликата с до момента
До в този момент Гугъл Pay не беше налично в магазина на операционната система, само че, която се засичаше автоматизирано при прибавяне на банкова или финтех карта на компания сътрудник. Това позволяваше на притежателите на мобилно или финтех банкиране да заплащат с телефон посредством технологията NFC. (кoй работи с Гугъл Pay ).

С новата опция - събаряне и инсталиране на Гугъл Pay на телефона към него се прибавят картите за отстъпки, осребряване на точки за лоялни клиенти, бордни карти и други.

Компанията също по този начин започва поддръжка и за Гугъл Pay за Wear OS в България, което ще направи още по-лесно разплащанията със смарт устройства като часовници. Приложението Гугъл Pay понастоящем е налично в над 30 страни по света.

За последно данните от доклада на Гугъл за цялата 2020 година посочваха, че Гугъл Pay обработва приблизително по към 800 млн. $ в транзакции месечно. Oбемът на транзакциите продължава да пораства доста, откакто в средата на предходната година Гугъл обнови напълно дизайна и добави голям брой нови фукции към приложението.

В България работи и цифровия портфейл на Apple - Wallet, a с помощта на тях и нма партньорството с банки и финтех компании безконтактните заплащания в България стават все по-популярни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР