Приложението е подложено на натиск от миналата година, когато върховният

...
Приложението е подложено на натиск от миналата година, когато върховният
Коментари Харесай

Глобални IT компании пострадаха от забраната на Telegram в Русия

Приложението е подложено на напън от предходната година, когато висшият съд на Русия му подреди да съобщи ключовете за разкодиране на криптирани известия на Федералното бюро за сигурност

© Dado Ruvic Още по тематиката
Искам друга обществена мрежа

Какви са другите възможности на добре познатите ни услуги
20 апр 2018
Telegram набра 1.7 милиарда $ след втория рунд на ICO финансиране

Приложението за криптирани известия на компанията може да бъде блокирано в Русия поради проблеми с управляващите
2 апр 2018
Технологични компании са премахнали 40 хиляди терористични фотоси и видеа от платформите си

Snap, Instagram и LinkedIn се причисляват към общата база данни за екстремистко наличие
5 дек 2017 Приложението за криптирани известия Telegram отхвърли достъп до данните на потребителите си на тайните служби в Русия, а в отговор на това съдът утвърди настояването на на телекомуникационния регулатор " Роскомнадзор " да блокира плафтормата, оповестява Financial Times.

Причините

Регулаторът блокира над 16 млн. IP адреса на най-големите снабдители на хостинг услуги в света - Amazon и Гугъл, които Telegram употребява.

Миналия месец регулаторът даде на компанията две седмици, с цел да даде на службите достъп до криптираните известия в услугата си или ще се изправи пред опцията да бъде блокирана.

Но в писмо до " Роскомнадзор " Дмитри Динзе, юристът на Telegram, показва, че не е допустимо да бъдат предадени криптирани известия. Обичайните чатове в Telegram се случват посредством нейни облачни сървъри, само че данните, разменяни сред потребителите, не се събират при нея, а се разпределят при тях. Освен това компанията предлага функционалността " скришен чат ", която трансформира ключовете за криптиране на всеки няколко минути, а Telegram не съхранява никаква част от данните, преди те автоматизирано да бъдат изтрити.

Приложението е подложено на напън от предходната година, когато Върховният съд на Русия му подреди да съобщи ключовете за разкодиране на криптирани известия на Федералното бюро за сигурност.

Павел Дуров, основателят на приложението, съобщи, че " приложението е дало обещание на потребителите 100% дискретност и по-скоро би спряло съществуването си в сравнение с да наруши това си заричане ". В резултат основателят на Telegram даде обещание да употребява вградени в приложението способи за заобикаляне на възбраната, а " Роскомнадзор " - да спре достъпа до всички запаси, свързани с него.

Telegram отхвърли да даде данните по съображения за сигурност и разгласи, че приложението ще продължи да работи макар правосъдната възбрана.
От " Роскомнадзор " са обяснили пред организация " Интерфакс ", че съзнателно са блокирали забележителен брой сървъри на Гугъл и Amazon, тъй като счита, че Telegram ги употребява за заобикаляне на възбраната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР