Приложение на IBM предлага функционалност на цифров здравен паспорт(снимка: IBM) IBM

...
Приложение на IBM предлага функционалност на цифров здравен паспорт(снимка: IBM)
IBM
Коментари Харесай

IBM подготвя приложение за цифров здравен паспорт


Приложение на IBM предлага функционалност на дигитален здравен паспорт
(снимка: IBM)

IBM Watson Health разгласи цифрово блокчейн приложение, благодарение на което хората могат да удостоверят здравословното си положение, включително резултатите от проби за COVID-19, с цел да получат достъп до разнообразни публични места.

Софтуерът IBM Digital Health Pass разрешава на хората да съхраняват, ръководят и споделят данни за здравословното положение посредством своите мобилни устройства. Приложението употребява блокчейн технология на IBM и може да събира данни от голям брой източници. Очаква се то да стане налично за платформи на Apple и Гугъл по-късно тази година.
още по тематиката
IBM показа своя Digital Health Pass на конференцията HLTH VRTL 2020. Разработката цели да подкрепи напъните на бизнеса за връщане на чиновниците на работните им места, както и за достъп до зони като летища, спортни игрища и увеселителни паркове. В някои връзки IBM Digital Health Pass действа като здравен паспорт.

Приложението балансира сред нуждата от показване на здравен статус за достъп и поверителността, разяснява Пол Рома, общоприет управител на IBM Watson Health, представен от ZDNet. Данните от температурните инспекции, тестванията за COVID-19, имунизациите и цялостното здраве са налични единствено на персонални устройства.

Използването на приложението става по следния сюжет:

Компаниите, употребяващи IBM Digital Health Pass, могат да персонализират изискванията за достъп въз основа на своите характерни условия и потребности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР