Приликите между казуса КТБ и случая с криптоплатформата Нексо са

...
Приликите между казуса КТБ и случая с криптоплатформата Нексо са
Коментари Харесай

Адвокат Симеонов: Прокуратурата е изпълнявала чуждестранна съдебна поръчка, претърсвайки Нексо

" Приликите сред проблема КТБ и случая с криптоплатформата " Нексо " са малко. И приликата не е в съществото на въпроса, а в метода, по който бяха атакувани двете институции. По един и същи метод бяха атакувани брутално от страна на прокуратурата и подчиненото му разследване. Сериозно осведомление имаше в медиите. И общо взето с това се изчерпват приликите, може би и с това, че става дума за финансвоа активност. "

Това съобщи юрист Константин Симеонов в предаването “ЕвроДикоФ” на телевизия “Евроком”. Той уточни разликите сред КТБ и " Нексо ":

" Първо, КТБ е банка, беше 4-тата банка в България като капитал, като отпуснати заеми, като бизнес и така нататък А " Нексо " не е банка. "

На въпрос на Сашо Диков за какво прокуратурата не арестува двамата обвинени, които са в България, а съдът им наложи парични гаранции, юрист Константин Симеонов отговори:

" Очевидно е, че прокуратурата не разполага с никакви доказателства. От самото начало те на практика са освободени и им е избрана парична гаранция. До колкото разбрах на първа инстанция съдът им е понижил гаранциите десетократно съвсем. Въпросът е в дадения случай с какво е разполагала прокуратурата. Според мен и по мои данни не нашата прокуратура ще праща правосъдни поръчки в чужбина, а това, което е правила прокуратурата в офисите на " Нексо ", е осъществяване на задгранична правосъдна поръчка. Неслучайно там работи Националната следствена работа. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР