Прилагат ли се и по какъв начин мерките за по-евтино

...
Прилагат ли се и по какъв начин мерките за по-евтино
Коментари Харесай

Наистина ли вече се пътува с градски транспорт по-евтино, пита омбудсманът

Прилагат ли се и по какъв метод ограниченията за по-евтино пътешестване в градския превоз за възпитаници и пенсионери? Това омбудсманът Диана Ковачева настоя да разбере от вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Причина за поисканата инспекцията са постъпилите цивилен тъжби и сигнали от родители на възпитаници, които По техни думи вместо цените на транспортните документи за учениците да намалеят, те са се нараснали. Според тях фирмата-превозвач погрешно е разтълкувал което планува отстъпките.

Пенсионери също се оплакват, че картите им за градския превоз не са поевтинели, показва Ковачева и дава образец със столицата, където понижението не е реалност за пенсионерите, тъй като цената на транспортния документ в този момент е под размера, който би се получил след използване на Постановлението.
 Месечната карта за градски превоз за възпитаници и студенти в София става 15 лева
Месечната карта за градски превоз за възпитаници и студенти в София става 15 лева

От на следващия ден също по този начин децата до 10-годишна възраст се возят гратис

Също по този начин е лимитирано правото на преференциални пътувания за хората, пенсионирали се една година по-рано от нужната възраст, само че имат нужния застрахователен стаж, като военнослужещи, работещи при изискванията на първа и второкласен труд, учители и така нататък, написа Диана Ковачева. В тази връзка тя напомня, че е

Омбудсманът упорства да разбере до каква степен правата на избраните групи - възпитаници и пенсионери, са предпазени в резултат на признатата от Министерски съвет мярка за в допълнение компенсиране на пониженията за автобусния превоз. Ковачева чака също да бъде осведомена и с подхванатите от Министерство по превоза и известията ограничения за разяснение използването на Постановлението, както и за резултатите от инспекцията на повишените цени на училищен карти по линията Слънчев Бряг - Бургас.
 Проверяват за какво възпитаници ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лева
Проверяват за какво възпитаници ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лева

Картите са скочили ден преди държавната отстъпка да влезе в сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР