Приключват строителните дейности на новия Социален комплексза деца и пълнолетни

...
Приключват строителните дейности на новия Социален комплексза деца и пълнолетни
Коментари Харесай

Породен социален проект в Петрич -изпълнен!  Изграждането   на Социален център за деца и пълнолетни лица с увреждания на финала

Приключват строителните действия на новия Социален комплексза деца и пълнолетни лица с уврежданияв град Петрич.
Комплексът ще сплотява на едно място три обществени услуги - Дневен център за деца с увреждания „ Слънце ”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Надежда ” и Център за Социална рехабилитация и интеграция.
Сега се работи довършително по вътрешните пространства, след което ще се достави и оборудването, за което голяма поддръжка оказа и Ротари – Петрич.
Сградата е с разгъната повърхност над 1 000 метра. Разделена е на три бранша – за деца, за пълнолетни лица и рехабилитационен център.

Проектът включва пространства - профилирани кабинети за работа с деца и възрастни, зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други.
Социалният комплекс е построен, съгласно последните европейски условия за налична среда. Сградата е топлоизолирана. Предвидено е свободното пространство, северно от основния вход, да разреши монтирането също на уреди и съоръжения за оживление, нужни на потребителите на обществените услуги.

Две цели се извършват с новия Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич: сплотяват се на едно място няколко обществени услуги - Дневен център за деца с увреждания „ Слънце ”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Надежда ” и Център за Социална рехабилитация и интеграция; групи на ДГ „ Звънче “, намиращи се в четири жилището на жилищен блок на ул. „ Цар Борис III “, ще бъдат преместени в постройките на ДЦ „ Слънце “ и ДЦ „ Надежда “.

Свободната повърхност, която остава от южната страна на Социалния комплекс, ще бъде превърната в зона за отдих с площадки за спорт и игра. В момента се приготвя и този план.
Така методично Община Петрич продължава да извършва сполучливо планове в обществената сфера и да бъде директно ангажирана с проблемите на хората в неравностойно състояние.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР