Приключват двудневните срещи на експерти по разделно събиране на отпадъци

...
Приключват двудневните срещи на експерти по разделно събиране на отпадъци
Коментари Харесай

Поставят подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци от администрациите във Враца

Приключват двудневните срещи на специалисти по разделно събиране на боклуци с разнообразни държавни администрации, представители на учебни заведения, детски градини, локален бизнес. Срещите са осведомителни и са по план на Община Враца „ Екологични и рециклиращи администрации “, по оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 “.
По плана се планува построяването на 10 площадки с по три подземни контейнера за разделно събиране на пластмаса, метал и хартия. Приблизителната му стойност е 391 хил.лв., като финансирането е напълно европейско.
„ Идеята на срещите е да се разпространяват планови практики и да насърчи самосъзнанието на хората за разделното събиране на по-чисти фракции и оттова понижаване на силата за преработване “, изясни ръководителят на плана Димитър Димитров.
По думите му от предходната седмица се прави подготовка на площадките, като се чака единствено удобно метеорологично време, с цел да бъдат сложени контейнерите. Такива площадки ще има зад постройката на Община Враца, край търговски център „ Суми “, Младежкия дом, Здравната каса, в жк Дъбника край пощата, при пл. “Софроний Врачански “ и на други места. Димитров уточни, че площадки ще има и около учебни заведения и детски градини, като задачата е да се научат децата от най-ранна възраст да събират разделно.
„ Нашите контейнери ще бъдат като дизайн и като цвят разнообразни от тези на „ Екопак “, ще имат и табели за обособените боклуци “, обясни ръководителят на плана и добави, че тези, които ще сложи общината, ще са най-вече за боклуци от администрациите, а наличните сега са предопределени за популацията./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР