Приключилият ски сезон беше успешен за Пампорово, независимо от сериозните

...
Приключилият ски сезон беше успешен за Пампорово, независимо от сериозните
Коментари Харесай

Повече туристи на Пампорово

Приключилият ски сезон беше сполучлив за Пампорово, без значение от сериозните климатични провокации през топлата зима, разяснява за Българска телеграфна агенция Мариан Беляков, изпълнителен шеф на „ Пампорово “ АД.

Около 4 % е растежът на гости в курорта за зимния сезон, като се регистрира нарастване на туристическия поток във връзка с румънския, турския и сръбския пазар. 

Зимният сезон беше повече от добър, от самото начало ски зоната беше над 90 % отворена, без значение от сложните климатични условия поради многото превалявания от дъжд, изясни Беляков. Трудностите за туристическия отрасъл произтичат и от комплицираната външнополитическа конюнктура в Европа, разясняват от „ Пампорово “ АД. 

Следващият ски сезон се обрисува да бъде много по-силен, предвижда изпълнителният шеф на " Пампорово " АД. Дружеството възвръща тогавашни стратегии с английски туроператори, отсъствали през последните години от планинския курорт. Наблюдаваната по време на Коронавирус пандемията наклонност за нарастване на относителния дял на неорганизираните туристи, резервиращи ваканции без посредничеството на туроператори, към този момент се преодолява.

 istock istock
Около 30% са неорганизираните туристи в този момент, до момента в който по време на пандемията бяха доста повече, сподели Мариан Беляков. Според него туроператорите към този момент устойчиво стъпват на краката си. Пластовете се наместват и ставаме очевидци на по-сериозно преодоляване на пазарите от страна на туроператорите, добави той.

Забелязва се и стабилизиране на туристическия пазар във връзка с завръщането към ранните резервации, съгласно хотелиери. Става дума за ново превръщане на философията на запазване, откакто през постковид интервала преобладаваше настройката за записване на ваканции в последния миг.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР