Приключихме съвсем наскоро работната ни среща между членовете на румънското

...
Приключихме съвсем наскоро работната ни среща между членовете на румънското
Коментари Харесай

Общо заседание на българския и румънския парламент се предвижда за септември

Приключихме напълно неотдавна работната ни среща сред членовете на румънското и българското държавно управление. Имах изключителното наслаждение и чест с нас тук да е еврокомисаря по превоза госпожа Адина Валян. Това съобщи министър председателят на Румъния Николае Чука на взаимен брифинг с българския министър-председател Кирил Петков в Букурещ

" Днешният ни диалог беше извънредно работлив. Разговаряхме за общи ползи, общи тематики и естествено наличието на госпожа еврокомисая способства изключително доста за дискутирането на главните тематики, а точно за метода, по който можем да развиваме общите стратегии за превоз и взаимна съгласуваност ", уточни той.

" Отново потвърдихме дружно поддръжката за независимостта, суверенитета и интегритета на територията на Украйна и също по този начин дружно осъдихме експанзията на съветските военни сили и най-много - военните закононарушения и жестокости ", означи Чука.


 Петков и Николае Чука подписаха за Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Гюргево ферибот
Петков и Николае Чука подписаха за Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Гюргево ферибот

Българската делегация дойде след Украйна в Румъния

По време на срещата са разисквани общи тематики, които ще бъдат разисквани на взаимно съвещание на парламентите на България и Румъния. Очаква се то да се организира през септември. Договорено е до края на идната седмица да се сътвори взаимна българо-румънска работна група по отношение на концепцията за създаване на по-голям брой мостове над Дунав, препоръчана от България.

" Установихме, че също по този начин, че имаме общи ползи по въпроси от енергетиката ", сподели още румънският премиет

По думите му ще бъдат положени и общи старания, посредством всички вероятни дипломатически принадлежности за влизането на страните ни в Шенгенското пространство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР