Приключихме преговорите, в момента оформяме споразумението. Надяваме се утре споразумението

...
Приключихме преговорите, в момента оформяме споразумението. Надяваме се утре споразумението
Коментари Харесай

Асен Василев с план да съкрати 30 000 души от държавната администрация за догодина

Приключихме договарянията, сега оформяме съглашението. Надяваме се на следващия ден съглашението да мине обзор от четирите партии, с цел да може да приключи формалният развой. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка договарянията за съатавяне на държавно управление сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България ". В отговор на въпрос той посочи, че съглашението ще бъде показано обществено.

Надяваме се в границите на идната седмица да успеем да излъчим държавно управление, съобщи Василев. Може би договарянията изглеждаха лесни, само че от вътрешната страна не беше елементарно. Една от аргументите да стане по-лесно спрямо Германия да вземем за пример, е, че никой не желае нови избори. Всички направихме отстъпки. Например ние отстъпихме пред претенции на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в обществените заплащания. Прие се да отпаднат два глупави налога – налог уикенд и данъкът върху лихвите. Прие се да има криминализиране на заплащанията в плик, добави съпредседателят на " Продължаваме промяната ".
Споразумение и кабинет до идната седмица: Какво се знае досега?
Вероятно до на следващия ден вечер ще има чернова на подробното съдружно съглашение, което би трябвало да бъде подписано от всички обединения –...

Той заяви, че в края на ноември събираемостта е на плюс 500 млн. лв.. Заради затегнатия надзор от страна на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", фискалният запас, който беше 5 милиарда лв., сега е 12 милиарда лв., разгласи Асен Василев. По думите му оптималният застрахователен предел би трябвало да бъде повишен, тъй като по този начин е почтено. Всички би трябвало да носят идентична тежест. Няма богата страна с ниски заплати. Ако някой вложител не желае да заплаща 50 или 100 лв. от горната страна на служащ, той по-добре да не е в страната, акцентира Василев.

Той изясни, че защото структурата на Министерския съвет ще се промени, планът на бюджет за 2022 година, препоръчан от служебното държавно управление, ще би трябвало да се преработи. Василев заяви, че е реализирано е съглашение за редуциране на 15% от държавната администрация до края на 2022 година. Той разясни, че става въпрос за към 30 000 души. В момента сме в най-ниската безработица в историята на България. Ако има миг, в който пазарът на труда може да поеме тези хора, това е сегашният миг. Ние не сме пристигнали да бъдем харесвани, а да свършим работа. Даваме си сметка, че част от ограниченията са безусловно непопулярни, само че те са нужни, в случай че желаеме България да тръгне напред. Непопулярните ограничения също са в документите за съглашението и всички партии под една или друга форма са се съгласили с тях, сподели още Асен Василев пред bTV.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР