Приключиха двете срещи на протестиращите земеделци с правителството. Протестите продължават,

...
Приключиха двете срещи на протестиращите земеделци с правителството. Протестите продължават,
Коментари Харесай

Няма сделка: Земеделците продължават протестите

Приключиха двете срещи на протестиращите земеделци с държавното управление. Протестите не престават, съобщи кореспондент на БГНЕС. Съгласието е единствено по някои от точките. В петък – 9 февруари ще има нова среща, а до тогава митингите остават.

По-рано през днешния ден първи от срещата излязоха от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите съобщи, че среща не се е състояла. Влязохме, видяхме, че на нея има организации, които нито стачкуват все още, нито имат нещо общо с нашите претенции, които са чисто законодателни. Тези хора имат чисто политически претенции и по тази причина ние поискахме да се разграничим. Казахме на министър-председателя, че ще изчакаме да си завърши срещата с тези хора, които очевидно имат политически претенции, сега имат и заместник-министър в министерството. Нямам мандат да седна с тях на една маса, по тази причина решението беше да излезем, добави Проданов.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация добави, че нямат информация в елементи за това какво е включено в меморандума, предлаган от държавното управление.

В България има над 200 браншови организации. „ Голяма част от тях са без членове, само че се декларират като такива. Днеска чухме доста упреци, че не ги приема министър-председателят, той по тази причина ги приема първо тях, от почитание, което е безусловно обикновено ", разяснява още Караколев.

Проведохме диалози с премиера, за жалост от Българската земеделска камара и Националната асоциация на зърнопрозводителите споделиха, че не желаят да беседваме дружно и взехме решение да разделим срещата, тъй че тя се организира на два стадия. Това съобщи Преслав Борисов от Български фермерски съюз.

Ние поставихме част от нашите претенции за късото време, което имаше. Разбрахме се с министъра на земеделието да дадем в писмен тип нашето предпочитание. Всички желаеме едно и също, тъй че не виждам разделяне в настояванията, добави Борисов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР