Приключиха дейностите по удълбочаване на река Дунав в района на

...
Приключиха дейностите по удълбочаване на река Дунав в района на
Коментари Харесай

Приключиха драгажните дейности на р. Дунав в района на островите Вардим и Белене

Приключиха дейностите по удълбочаване на река Дунав в региона на островите Вардим и Белене, където са най-критичните сектори за корабоплаването в българската част на реката. В резултат на драгирането, което продължи 42 дни, дълбочината на корабоплавателния път е увеличена с над 100 см. След довеждане докрай на дейностите, измерванията регистрираха дълбочина на фарватера над 3 метра и широчина от 150 метра, които разрешават обикновено придвижване на корабите.

Драгажните действия се извършват според контракт сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, ИА „ Проучване и поддържане на р. Дунав “ и „ Космос Шипинг “ АД, която беше определена за реализатор през м. февруари т.г., след извършена социална поръчка. Подписаният контракт е на стойност 6,7 млн. лв. и подсигурява поддържане на речните равнища за период от 3 години. През този интервал Агенцията възнамерява да закупи лична мултифункционална драгираща техника, с която ще извършва дейно своите задължения за поддръжка на фарватера в българския сектор на р. Дунав.

Новите драгажни уреди ще бъдат доставени в границите на план, финансиран от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020, на стойност почти 20 млн. лв.. Предстои до няколко месеца МТИТС и ИАППД да разгласят публичната поръчка за доставка на профилираната техника, в това число драга, тръби за превозване на наноси, шалан, понтон и маневрен транспортен съд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР