Приключи водочерпенето и изследването на всички водни проби на дренажните

...
Приключи водочерпенето и изследването на всички водни проби на дренажните
Коментари Харесай

Проучвания в с. Червен показаха по-висок воден дебит от очакваното

Приключи водочерпенето и проучването на всички водни проби на дренажните уреди, посредством построяването на които ще бъде решен дълготраен проблем с режима на водата в 5 асеновградски села. А точно: Червен, Долнослав, Горнослав, Леново и Искра. Изготвен е финален отчет от изпълнителя на изследването.
 
Документът потвърждава (с протоколи от лицензирани лаборатории), че качествата на водата са годни за питейно-битово водоснабдяване. Количествата даже надвишават прогнозните. Вместо 5 л./сек., колкото бе предстоящо, сега експлоатационните характерности на дренажа демонстрират, че е допустимо да се черпят до 10 л./сек.
 
Данните са изпратени от община Асеновград до ВиК-Пловдив. До края на тази седмица се чака водното сдружение да преизчисли размерите на помпите и диаметъра на водопровода, за да могат да се употребяват в най-благоприятен вид водните количества.
 
Съгласно съглашението, ангажимент на община Асеновград е да построи помещението на помпената станция (шахтата). А ВиК-Пловдив, от своя страна, имат подготвеност да изпълнят построяването на водопровода и да оборудват кладенеца на помпената станция.
 
Вече е към края си и археологическото изследване на зоната към дренажа. Обществеността ще бъде осведомена за окончателните резултати, след формалното им приемане.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР