Приключи учението, проведено тази нощ в централната част на София,

...
Приключи учението, проведено тази нощ в централната част на София,
Коментари Харесай

Приключи учението, състояло се тази нощ в централната част на София, съобщиха от МВР

Приключи учението, извършено тази нощ в централната част на София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Учението ревизира готовността за реакция на органите за ръководство и силите за реагиране на национално и териториално равнище.
 
Сценарият предвиждаше прогресивно усложняване на оперативната конюнктура и пораждане на няколко поредни спешни обстановки, вследствие на което ангажираните ведомства извършиха задания на няколко точки в София.
 
Бяха проиграни разнообразни детайли от проектите по определяне, обезвреждане и задържане на въоръжена група, както и оказване на здравна помощ на потърпевши хора.
 
Тренировката ревизира в действително време равнището на съгласуваност и опциите на реагиращите структури за продан на информация и взимане на бързи и съответни решения.
 
В рамките на учението бяха оповестени представителите в Националния действен щаб, които се събраха на заседание, ръководено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
 
Последното сходно пълномащабно обучение е правено през 2016 година. Министър Калин Стоянов, който участва на учението, изясни, че то е проведено след заповед на премиера Николай Денков. В идващите дни ще създадем разбор на видяното, а по-късно ще бъдат дадени рекомендации, съобщи министърът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР