Приключи тридневната среща на външните министри на страните от Г-7

...
Приключи тридневната среща на външните министри на страните от Г-7
Коментари Харесай

Страните от Г-7 предупредиха: Тежка цена ще платят тези, които помагат за войната на Русия

Приключи тридневната среща на външните министри на страните от Г-7 в Япония. В официалното съобщение след форума се осъжда остро съветската експанзия в Украйна и най-много " безотговорната нуклеарна изразителност " на Москва.

Японският министър на външните работи Йошимаса Хаяши съобщи, че Групата на седемте богати демокрации дава обещание обединен фронт против съветската експанзия в Украйна, като глобите против Москва ще бъдат засилени. Първите дипломати на страните от Г-7 организираха тридневна среща в японския курортен град Каруизава.
Страните от Г-7 удостоверяваме, че ще продължим с твърдите наказания против Русия и с поддръжката за Украйна. Настояваме Русия неотложно и дефинитивно да отдръпна всички войски и оръжия от Украйна. Абсолютно неприемливи са заканите за приложимост на нуклеарни оръжия, а реториката за разполагане на такива в Беларус е безотговорна.
Йошимаса Хаяши, външен министър на Япония

Министрите също по този начин се заканиха, че страните, които оказват помощ на Русия във войната с Украйна, ще платят " тежка цена ". По отношение на Китай, в официалното съобщение след срещата страните от Г-7 настояха за продължение на съдействието с Пекин. Милитаризацията в Южнокитайско море обаче беше наказана. Китай гледа на Тайван като на своя територия и не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да превземе демократично управлявания остров.
По отношение на Китай е значимо да се води почтен разговор и да се приказва за проблемите непосредствено. Сътрудничеството за световните въпроси и сферите на общите ползи е главен приоритет.
Йошимаса Хаяши, външен министър на Япония

Групата на Г-7 се състои от Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Англия, Франция и Италия. До 2014 година Групата беше във формат Г-8, само че Русия беше изключена поради противозаконната анексия на Крим.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР