Приключи търговото предложение на Софарма“ АД към останалите акционерите на

...
Приключи търговото предложение на Софарма“ АД към останалите акционерите на
Коментари Харесай

„Софарма“ контролира вече 35.48% от капитала на „Софарма Имоти“

Приключи търговото предложение на „ Софарма “ АД към останалите акционерите на „ Софарма парцели “ АДСИЦ за изкупуване на техните акции.

В резултат фармацевтичната компания директно ще има 7 788 145 акции на сдружението със специфична капиталова цел, представляващи 35.48% от капитала му. Търговото предложение е било признато от 24 акционери, които са продали общо 469 480 акции от капитала на „ Софарма парцели “. Офертата към тях беше по 8.20 лв. за един брой.

До момента " Софарма " бе най-големият акционер, притежаващ директно 7 318 665 броя акции или 33.34% от капитала и от гласовете в общото заседание на акционерите на „ Софарма Имоти “. Дейността на сдружението със специфична капиталова цел е обвързвана с вложение на паричните средства, набрани посредством издаване на скъпи бумаги, в недвижими парцели.

Основният актив на сдружението е офис постройката Sopharma Business Towers в София. В момента съществени наематели в нея са компании от групата на „ Софарма “ и други компании. Приходите от услуги на „ Софарма парцели “  са от наеми и поддръжка, като са намалели през предходната година.

Припомняме, че при започване на юни " Софарма " АД направи търгово предложение за закупуване на акциите и на останалите акционери в сдружението със специфична капиталова цел. 

То няма да бъде отписвано от „ БФБ-София “. В момента книжата му се търгуват по 8.15 лв.. През юни акционерите получиха и брутен дял на една акция от по 0.166 лв..

„ Софарма Имоти “ е една от компаниите в група „ Софарма “. Тя пък е отвесно интегриран бизнес в областта на опазването на здравето, който работи в браншове като производството на лекарствени средства, консумативи за болничния пазар, дистрибуцията на лекарствени средства и други. „ Софарма “ и индустриалните му дъщерни сдружения разполагат с осем фармацевтични завода в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР