Приключи срещата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с държавния

...
Приключи срещата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с държавния
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо разговаря с Ердоган

Приключи срещата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, който по-рано през днешния ден дойде в Турция за диалози, отдадени на ориста на изчезналия саудитски публицист Джамал Хашоги, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Разговорът, който продължи 40 минути, се състоя на летището в Анкара, откъдето турският президент ще отпътува на посещаване в Молдова.

В срещата участваха също турският външен министър Мевлют Чавушоглу, шефът на разузнаването Хакан Фидан и представителят на президента Ибрахим Калън. От американска страна присъстваше също специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри.

В момента тече среща сред държавния секретар на Съединени американски щати Помпейо и турския външен министър Чавушоглу, прецизира НТВ.

Саудитският публицист е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. " Вашингтон пост ", може да е бил погубен в консулството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР