Приключи срещата на 4 очи между президента на България Румен

...
Приключи срещата на 4 очи между президента на България Румен
Коментари Харесай

Първи думи след срещата Радев - Макрон, двамата лидери се разбраха по много важни теми

Приключи срещата на 4 очи сред президента на България Румен Радев и сътрудника му от Франция Еманюел Макрон. Стопанинът на Елисейския замък е на публично посещаване у нас, като още през вчерашния ден бе посрещнат на летище Варна и настанен в резиденцията в Евксиноград.

Двамата държавни глави изнасят взаимна конференция, на която открояват значимите тематики от диалога им.

" Обсъдихме значими аспекти от нашето държавно съдействие. На първо място Франция е измежду нашите водещи европейски сътрудници. ", това съобщи в първите си думи Румен Радев след срещата. " С президента Макрон изразихме удовлетворение в постигнатото във връзка с защитата ", означи още Радев.

" Необходимо е да насърчаваме контактите на бизнеса за повече продан и вложения. Също по този начин е належащо да подтикваме съдействието в областите просвета, туризъм, както и в директните контакти сред хората. С президента Макрон изразихме удовлетворение от постигнатото в съдействието в областта на защитата, касаещо трансформацията на въоръжените сили на република България и придобиването на съвременни системи. Налице е капацитет това съдействие да продължава в региона на военно морските сили и сухопътните войски на България, уточни Радев.

" Изразих своето увещание, че Франция ще ни поддържа за Шенгенското пространство, както и в организацията за икономическо развиване и съдействие както и еврозоната ", сподели още президентът.

Отношенията ни с Франция имат несъмнено стратегически темперамент и несъмнено получават по значима роля в подтекста на участието ни в Европейски Съюз. Затова е належащо да съгласуваме работата си по дневния ред на Европа. В тази връзка през днешния ден обсъдихме европейската сигурност, мигрантска рецесия и Шенген, българското европейско председателство и обществена Европа, сподели президентът.

Гледайте НА ЖИВО конференцията тук!

По-късно е срещата " на четири очи " сред министър-председателя Бойко Борисов и президента Макрон, която ще бъде последвана от пленарни диалози. От българска страна в тях ще вземат участие вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов. Пресконференцията на премиера Борисов и президента Макрон е от 12:45 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР