Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на

...
Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на
Коментари Харесай

Мост на 550 години стана като нов

Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на река Струма при село Невестино, който е монумент на културата, споделиха от Общината. Това беше направено по плана за реновиране за към 400 хиляди лв. по Програмата за трансгранично съдействие със Северномакедонската община Проби щип. Дългият към 120 м. Кадин мост, пуснат през 1470 г към този момент е затворен за МПС, прецизират от БНР.

И след приключването на ремонта от Министерството на културата към този момент трети месец не афишират публично дали по Кадин мост ще могат да минават и МПС, каквото е настояването на общината и на локалните хора от двадесетината села в региона. Друг противоречив миг е полагането на гранитните павета вместо изчегъртания асфалт, което беше направено изключително по искане на общината. Официално утвърждение за това обаче към момента няма.

Сега е допустимо по Кадин мост да стартират да минават и МПС с всевъзможен тонаж. Архитекти и консултанти обаче държат на предлагането Кадин мост да остане туристическа атракция без прекосяване на МПС и мостът да не е част от пътната инфраструктура.

Експертът арх. Юлий Фърков, който изрично е срещу гранитния паваж по необятното към 4 м. пътно платно на Кадин мост.

" Въобще не може да се премине. Аз съм го снимал това нещо. Предал съм го на националната комисия. А това нещо се " издухва " за пет дни. Това е просто една реплика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР