Приключи разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума

...
Приключи разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума
Коментари Харесай

Приключи разследването за крупния пощенски обир в Хасково

Приключи следствието по делото за знаковия обир на крупната сума от 1 833 000 лева от Пощата в Хасково. Деянието бе осъществено вечерта на 7-ми против 8 юни 2016 година, когато група маскирани мъже проникват в постройката на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно положение охранителя.

 грабеж на Поща в Хасково Дарик радио, Архив

Извършителите в границите на минути, проникват в трезора на пощата и посредством потребление на металорежещи машини отварят три солидни железни каси, като от там лишават крупната сума пари и по-късно се отдръпват с авансово готови коли и направления.
 

 грабеж на Поща в Хасково Дарик радио, Архив

В резултат на напъните на проверяващия екип образуван от чиновници на Областна дирекция на МВР-Хасково, чиновници на ГДНП–МВР София и под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково, чрез осъществените голям брой оперативно-издирвателни мероприятия на територията на цялата страна са открити причинителите на действието.
-->

Според проверяващите, се касае за престъпно проявени мъже с механически знания. В резултат на водените ОИМ и ПСД част от причинителите са арестувани в миг на осъществяване на друго престъпно закононарушение. При осъществените голям брой процесуални дейности на територията на страната са открити улики и материални доказателства, уличаващи същите и документиращи незаконната им активност в осъщественото закононарушение.

В хода на следствието са разпитани над 100 очевидци, назначени и направени са близо 40 експертизи, разпознавания и психически проучвания. На съпричастните към действието трима мъже на възраст - 45 година и двама на по 41 години са  повдигнати няколко обвинявания по текстове от Наказателния кодекс, касаещи закононарушения, за които се планува отнемане от независимост от пет до петнадесет години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура-Хасково с мнение за предаване на съд на обвинените лица. На този стадий няма обвинителен акт. 

 Красимир Кънчев - Красивия Дарик радио, Архив

Кой беше задържан по случая и каква е ориста им. В ареста попадна първенецът по мотокрос Красен Кънчев – Красивия. Зад решетките попаднаха също 42-годишният хасковлия Кадир Масан – Катката, по-късно и той бе освободен против парична гаранция, 41-годишният Антон Найденов – освободен против парична гаранция, и 39-годишният димитровградчанин Тихомир Мавродиев - също го освободиха против парична гаранция. Като за последния към претекстовете на съда за смяна на мярката му направи усещания този – „ разколебано обвиняване ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР