Приключи работата по три от четири лота на голям ВиК-проект

...
Приключи работата по три от четири лота на голям ВиК-проект
Коментари Харесай

Приключи работата по три от четири лота на голям ВиК-проект във Варна

Приключи работата по три от четири лота на огромен ВиК-проект по инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ Водоснабдяване и Канализация - Варна ” ООД ”, които са отвън територията на Варна.

Това заяви ръководителят на плана Сава Коев. Той посочи, че това са площадките „ Дъскотна “, „ Падина - Житница “ и „ Игнатиево “. Изградени са 4,5 километра довеждащ тръбопровод. Остават за доизграждане още два километра железен тръбопровод Ф 1400, с което дейностите по деривацията „ Китка - Варна “ ще са завършили.

Във Варна сдружението продължава работата по слагането на тръбопровод Ф 1000 по бул. „ Христо Смирненски “. В два от секторите на трасето водното сдружение е завършило активността си, като сега Общината работи по слагане на бордюри и асфалтиране.

Приключено е слагането на тръбопровод и сред улиците „ Мир “ и „ Подвис “. Като част от плана на ВиК остава секторът сред ул. „ Подвис “ и региона на Вятърната мелница, където също ще стартира реорганизация на водопровода.

Това ще стане след привършване на работата по ул. „ Прилеп “ от страна на Общината, която слага бордюри и нова асфалтова настилка, и стартирането ѝ за придвижване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коев заяви още, че в региона на ВСУ „ Черноризец Храбър “, по ул. „ Петър Попов “ към този момент са осъществени всички, планувани по план на водното сдружение, действия и сега Общината е ангажирана с слагането на бордюри и асфалтирането на трасето. 

Припомняме, че изграждането на канализация в селищни формирания към Варна, което е в границите на плана на ВиК сдружението на стойност 138,4 милиона лв., стартира в края на ноември предходната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР