Приключи работата по изграждане на точките за безплатен безжичен интернет

...
Приключи работата по изграждане на точките за безплатен безжичен интернет
Коментари Харесай

Община Берковица осигури безплатен интернет

Приключи работата по създаване на точките за безвъзмезден безжичен интернет с социална значителност в град Берковица. Местата, на които е конфигурирана мрежата са: Централна градска част – пред постройката на Община Берковица, бул. „ Мрамор “, Градската градина, Пазарът за плодове и зеленчуци, къща-музей „ Иван Вазов “, Етнографски музей – Берковица; Стадион „ Мрамор – предпазените стадиони, ръгби и футболното игрище.
Чрез плана Община Берковица обезпечава локална безжична съгласуваност гратис и без дискриминационни условия, като се употребява най-съвременно и най-качествено налично съоръжение. Целта на плана е превъзмогване на цифровото разделяне, изключително в общности, които изостават във връзка с цифровата просветеност, възстановяване на достъпа до високоскоростна и свръхвисокоскоростна широколентова свързаност; възстановяване на достъпа до онлайн услуги; поощряване консолидираното със съществуващи обществени услуги;
Всеки искащ да употребява услугата е належащо да влезе на портала на WIFI4EU, да са съгласи с изискванията за прилагане и да натисне бутона „ одобрявам “. WIFI4EU е отворена мрежа, тя е със свободен достъп и не е належащо потребителите да се разпознават по някакъв метод (например потребление на парола) за свързване. Порталът за достъп дефинира автоматизирано различаване на свързали се с нея преди този момент консуматори, тъй че при наново потребление на мрежата не се изисква свързване.
Община Берковица подсигурява, че всяка точка има потенциал за обслужване на най-малко 50 консуматори по едно и също време, като скоростта на евакуиране е до 30 Mbps. Достъпът до мрежата е изцяло безвъзмезден за потребителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР