Приключи работата на Комисията по договора с Боташ. Там нещата

...
Приключи работата на Комисията по договора с Боташ. Там нещата
Коментари Харесай

Депутатът Радослав Рибарски от ПП-ДБ разкости договора с Боташ, губим по 500 хил. долара всеки ден

Приключи работата на Комисията по контракта с " Боташ ". Там нещата са много притеснителни ", съобщи пред медиите депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.
  " Оказва се, че българската енергетика и " Булгаргаз " би трябвало да заплаща потенциал, който се равнява на 500 000 $. Този потенциал не се употребява.
За образец през 2023 година от вероятни 14 кораба са употребявани единствено 1,5. Този потенциал,  въпреки че не се употребява, се заплаща. Това е контрактувано от служебното държавно управление с министър Росен Христов ", изясни той.
" Тези неща би трябвало да бъдат другата седмица в зала ", разясни Рибарски.
" Ние ще призовем и настоящия министър на енергетиката като директен участник в това договаряне ", изясни депутатът.
" Не става въпрос за естествената и нормална междусистемна съгласуваност ", конкретизира той.
Другото притеснително, съгласно него е, че даже действително България не може да употребява контрактувания потенциал дневно.
" И когато става въпрос за избавяне... " Булгаргаз " се оказва длъжен с един 13-годишен контракт, от който единствено губи ", сподели Рибарски и добави: " Така че нашето предложение е, цялата документи да отидe в Прокуратурата, в ДАНС. Ние призоваваме този контракт да бъде предоговорен. Този контракт е неблагоприятен за България и България губи всеки ден от него ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР