Приключи проверката за двамата полицаи, загинали в Бургас при опит

...
Приключи проверката за двамата полицаи, загинали в Бургас при опит
Коментари Харесай

Загиналите полицаи в Бургас разбрали в последния момент за автобуса

Приключи инспекцията за двамата служители на реда, починали в Бургас при опит да спрат рейс с мигранти, съобщава Нова телевизия.

В града вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че има данни за 16 полицейски чиновници, които са нарушили свои задължения или са направили дейности, които могат да се третират като дисциплинарни нарушавания.

По негови думи най-фрапантни нарушавания са позволени от чиновници на " Гранична полиция ".

" В отчета се съдържат имената на шеф на Регионална дирекция " Гранична полиция ", шеф на ГПУ - Бургас, шеф на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо, тези лица, които са забъркани в осъществяването на това закононарушение, са били открити, арестувани предходния ден. Били са освободени и откакто са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори рейс и са се върнали тук и са направили това, което знаем всички ", изясни Демерджиев.



Той уточни и че не е била подадена навременна информация. На двамата починали служители на реда е било казано в последния миг за движещия се към тях рейс и те не са разбрали, че той е податлив да не се подчинява на полицейски нареждания.

" Могло е (информацията - б.р.) да бъде подадена 17 минути преди случая. Подадена е 3 минути преди случая ", означи министърът.

В Бургас Демержиев се срещна с родственици на починалите при тежката злополука.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР