Приключи протестът на майките от инициативата Системата ни убива. Те

...
Приключи протестът на майките от инициативата Системата ни убива. Те
Коментари Харесай

Майките от Системата ни убива опитаха да влязат в парламента

Приключи митингът на майките от самодейността " Системата ни убива ". Те се пробваха да влязат в Народното събрание, с цел да се срещнат с народните представители, пред които да изложат настояванията си за увеличение на пенсиите за деца с увреждания. С тях беше и дете в инвалидна количка.

Председателят на обществената комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев заяви, че са се разбрали с майките за среща във вторник по време на съвещанието на комисията, където да бъдат изслушани техните претенции.

По-рано депутати от ръководещата коалиция безрезултатно се пробваха да приказват с майките.

Протестиращи майки от придвижването " Системата ни убива " упорстват да бъдат позволени в постройката на националното заседание. Засега защитата на Народното събрание не ги позволява.

С грозни викове и обиди, че са " кърлежи и кръвопийци ", протестиращите жители желаят да им се прояви нужното почитание и да бъдат пуснати измежду депутатите, с цел да проследят по какъв начин ще протекат дебатът и гласуването на държавния бюджет и гласуването на бюджета, който ще бъде обособен за обществено подкрепяне.

Не е доста ясно защо тъкмо стачкуват от " Системата ни убива ", нито какви са тъкмо техните претенции. При гражданките, които се пробваха още веднъж да вкарат дете на инвалидна количка, слязоха депутати от Има Такъв Народ - Тошко Йорданов, Виктория Василева и Станислав Балабанов, които се пробваха да ги успокоят, обяснявайки им, че занапред следва гласуването на закона. Депутатът от Политическа партия Христо Петров - Ицо Хазарта, също даде обещание на протестиращите, че ще изследва въпроса с настояванията им. Опит да беседва с тях напарви и Настимир Ананиев, само че те го овикваха без да го слушат.

" Никога няма да ни разберете. Какво направихте за политиката за хората с увреждания? Кажи ми какво правиш вътре? Какво ще направиш? Какви нелепости се приказват? Че тези хора са едни безработни, мързеливи? Нормални ли сте, бе? Ненормалници такива! Престъпници сте всичките там! ", скандираха майките при всеки опит за диалог с тях.

В последна сметка майките обясниха, че са недоволни от ниските си пенсии и че НСО не пуска в постройката да влезе дете в инвалидна количка.

Опитът за влизане в Народно събрание се излъчва онлайн във фейсбук страницата на самодейността „ Системата ни убива “.

Преди няколко дни от " Системата ни убива " с писмо до министър-председателя настояха още веднъж за приемане на Закон за персоналната помощ, като Кирил Петков ги предложения на среща на 24 февруари, четвъртък.

Те упорстват за промяната на зам.-министър Лазаров, който е един от основателите и реализаторите на " пошлата обществена политика за деца и хора с увреждания ", която разхищава средства и в това време убива.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР