Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор

...
Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор
Коментари Харесай

8 са кандидатите за шеф на БНТ

Приключи приемането на документите за присъединяване в процедурата за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ) .

Своите концепции в Съвета за електронни медии са подали общо 8 претенденти .

Това са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов, Светлана Божилова .

Съгласно процедурата до 15 юни би трябвало да бъдат оповестени позволените до състезанието претенденти . Съветът за електронни медии ще има два дни, с цел да организира чувания с позволените до третия стадий на състезанието претенденти. Това би трябвало да се случи на 27 и 28 юни. Самият избор е плануван за 29 юни. Тогава членовете на Съвет за електронни медии ще гласоподават.

За да бъде определен нов общоприет шеф на публичната телевизия, той би трябвало да получи минимум три гласа от състава на Съвет за електронни медии. Ако никой не получи толкоз, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай, че и на него не бъде определен общоприет шеф, един час по-късно се насрочва ново съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на Българска национална телевизия, процедурата се приключва.

Мандатът на настоящия общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков изтича на 10 юли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР