Приключи посещението на руския министър-председател Дмитрий Медведев у нас. Мерки

...
Приключи посещението на руския министър-председател Дмитрий Медведев у нас. Мерки
Коментари Харесай

Приключи визитата на Дмитрий Медведе у нас

Приключи визитата на съветския министър-председател Дмитрий Медведев у нас. Мерки за улеснение на туризма и за поощряване на икономическите връзки сред България и Русия - към това бяха съсредоточени тематиките по време на последните диалози сред двамата министър председатели.

Разговорите сред Медведев и Борисов през днешния ден бяха отдадени на туризма и икономичеките връзки.

Медведев прикани за облекчение на визовия режим Около половин милион съветски туристи идват у нас всяка година
Половин милион съветски туристи идват в България всяка година - забележителна част от тях, близо 300 000, имат недвижимо имущество в България.

Българската страна упорства за улеснение на туристите да се построи ферибот сред Бургас и Новоросийск.

„ Това, което обсъждаме, с цел да удържим на Турция и Гърция, които дотират чартърите, е да извършите една точна сметка, с цел да можем да подпомогнем сектора. Имахме извънреден образец с Камчия - с пионерския лагер - там имаме образование и спорт и можем доста повече”, сподели министър председателят Бойко Борисоя.

Медведев се похвали с историческия, екологичния и религиозния туризъм в Русия, който притегля и български туристи. Българският министър председател пък посочи сигурността и постоянния лев като преимущества на страната ни.

„ Имам единствено една концепция, която ми се мерна в главата - приравняването на лв. с еврото, има една хубава валута, китайския юан, може би в тази посока може да се работи, и пазарът там е голям”, сподели съветският министър председател Дмитрий Медведев.

На шегата за китайския юан, от българския туристически отрасъл отвърнаха с още по-модерна валута.

„ В България ние работим по въвеждане на криптовалутите за обслужването на туристи, вие можете да го видите в някои комплекси по гривните”, сподели Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма.
Енергийните планове – във фокуса на диалозите сред Медведев и Борисов (ОБЗОР) След срещата българският министър председател съобщи, че на България ѝ се поставя да взе участие в преноса на газ
В бизнес форума участваха десетки български кметове, чиито общини имат бизнес връзки с Русия.

След няколко дни български предприемачи отпътуват на туристическо ревю в Русия, там ще продължат разискванията на започнатите през днешния ден тематики.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР