Приключи първият етап на ремонта на кораба Радецки. Това съобщиха

...
Приключи първият етап на ремонта на кораба Радецки. Това съобщиха
Коментари Харесай

Приключи първият етап на ремонта на кораба Радецки

Приключи първият стадий на ремонта на кораба " Радецки " . Това оповестиха от Националния исторически музей.

Припомняме, че на 9 януари съдружие " Енергийно бъдеще за България " започва самодейност за набиране на средства за съхраняването на кораба музей " Радецки ". По-късно министерски съвет гласоподава и отпусна средства за планов обзор и ремонт , Националният исторически музей организира Обществена поръчка с предмет " Преглед и ремонт на Параход " Радецки ".
 Корабът
Корабът " Радецки " се нуждае от ремонт

Започва акция за набиране на средства

В края на 2019 година " Параход Радецки " беше проточен до град Браила, Румъния, където у незабавно се реализира първата част от плановия обзор и ремонт , а точно външен обзор на изсъхнал док на подводната част за определяне на годността на външната облицовка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба.

Той мина също през обзор и тествания на структурата, ремонт на корпуса и надстройките и главен ремонт на двигателните-гребните колеса.

Музейните специалисти от Националния исторически музей създават идея за възобновяване на непрекъснатата му експозиция, представяща делото на Христо Ботев. Планирано е при започване на месец април 2020 година, корабът-музей да отвори порти и да посрещне първите си гости.

В идната фаза - " Ремонтни действия, които ще се извършат на вода " от Обществената поръчка за кораб-музей " Параход Радецки " следва обзор и ремонт при нужда на корабните системи, устройства и механизми. Едва по-късно ще може да получи Корабно уверение за вътрешно мореплаване от Изпълнителна организация " Морска администрация " и ще възобнови и плавания в река Дунав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР