Приключи общественото обсъждане за нов плувен комплекс в Русе„Градът ни

...
Приключи общественото обсъждане за нов плувен комплекс в Русе„Градът ни
Коментари Харесай

Новият плувен комплекс в Русе - три басейна, конферентна зала, спа-център и ресторант

Приключи публичното разискване за нов плувен комплекс в Русе

„ Градът ни има обичаи в плуването и години наред този спорт бе подценяван. Десетки деца упражняват плуване, триатлон и други спортове, които изискват отлични умения във водата. Целта ни е със лични сили да изградим общински актуален комплекс, който да печели средства и те да се връщат назад в русенци “, сподели кметът Пенчо Милков на публичното разискване за създаване на многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта.

„ Направен ли е разбор на възвращаемостта “ – това бе измежду главните питания. Ръководството изясни, че финансовият разбор е направен от самостоятелни специалисти от Регионалния фонд за градско развиване. Приходите ще се генерират от другите функционалности, които извършва комплексът, ситуиран в обичания парк. Той ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м, детски басейн, площадка, фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене. Двата огромни басейна ще дават отговор на условията за републикански надпревари по плуване и интернационалните шампионати по водна топка. В вероятност общинското управлението възнамерява след довеждане докрай на обекта плуването да се включи и в образователната стратегия на всички русенски възпитаници.

Във връзка с питанията за достъпа до оборудването бе обяснено, че в Подробен устройствен план от 2015 е планувано построяването на пътна артерия по периферията на парка, която да не нарушава цялостта му. Изказани бяха оферти за проведен транспорт на участниците в всеобщите надпревари.

„ В Русе сега липсва оборудване, в което да организираме съревнование. Такива има в доста други градове обаче. Освен всичко, комплексът носи и доста обществени изгоди – повече спортуващи, по-малко заболели, по-голяма продуктивност на популацията “, акцентира Стоян Малкочев член на УС на Федерацията по водна топка.

Русенци се интересуваха живо и за какво не се възобнови остарелият план за басейн на бул. „ Липник “. От общината обясниха, че една от аргументите е, че той е бил на голословно висока стойност, а самият басейн е плануван с незадоволително огромни размери, което бе доказано и от трениращите водна топка.

Що се отнася до енергийната взаимозависимост на оборудването бе обяснено, че структурата разрешава разполагането на слънчеви панели, както и други различни източници на сила.

На терзанията за достъпа на хора с увреждания и потребността от детска площадка бе отговорено, че показаният план е концептуален и детайлите му ще се обясняват занапред в техническата фаза. Ето за какво кметът прикани всеки, който има отношение към проектирането да показа в 10-дневен период на място или на формалния имейл на общината своите оферти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР