Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които

...
Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които
Коментари Харесай

Статуквото не успя да се върне на бял кон, заяви Радев

" Приключи един невиждан политически месец на два типа избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за смяна, за разкъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя ". Това съобщи Румен Радев, който завоюва кандидатпрезидентската конкуренция и остава за още един мандат на " Дондуков " 2. Той благодари на всички, които са дали своят вот и които са го подкрепили. Радев поздрави и съперника си - проф. Анастас Герджиков, както и всички кандидат-президенти за това, че са дали принос със своите хрумвания.

" Въпреки големите пари, клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с подправени вести, с режисирани кавги и големите старания да отхвърлен хората от изборите даже и през днешния ден в изборния ден, България устоя този изпит по народна власт. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделяне. Разумът и родолюбието надвиха над апатията и лъжата ", сподели още Радев. " Това е победа на взаимното ни доверие, на единната ни религия за правда и правдивост, за това, че дружно можем да съумяваме. Предстоят ни още старания, само че България излиза от застоя и автокрацията, на пътя на свободата е ", посочи президентът.

" Новият парламент няма право на неточности и отсрочване, тъй като хората няма да простят. Всяка партия, която пренебрегне това, ще бъде отречена от хората. Очакванията на обществото са, че би трябвало да се види отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната система, да не допусне социално-икономическа рецесия през зимните месеци. Да вземе отлагани с години решения ", прикани Радев. И добави, че битката с пандемията остава предпочитана задача, а новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР