Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха за четвърта поредна година алеята

...
Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха за четвърта поредна година алеята
Коментари Харесай

Деца подкрепят деца в коледната кампания Елхи на таланта на фондация „Стоян Камбарев“

Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА трансфораха за четвърта поредна година алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София. Светлините на живите елхи бяха запалени 1-ви декември и обичайно ще греят до началото на февруари идната година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в Гората на Таланта, в която към този момент има близо 100 вечнозелени дръвчета - продължение и знак на идеята на акцията.

 

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е следващата фантастична концепция на Фондация „ Стоян Камбарев “, носеща името на паметния сценичен режисьор. Събраните средства още веднъж отиват за стипендии на даровити деца от многодетни фамилии в потребност и ще покрият едногодишните им разходи за изкуството, което са избрали.

 

Ще бъдат закупени и доста дарове и ваучери. Благотворителната акция се реализира с формалното партньорство на Столична Община.

 

Основна заслуга за триумфа на самодейността има и водачът в ландшафния дизайн и озеленяването госпожа Петя Нановска / PROPLANTS - която за четвърта поредна година прави най-голямото подаяние, а точно всички красиви живи двуметрови елхи, които дойдоха чак от Италия.

 

Традиционно,благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА - единствената за в този момент дарителска акция на Фондацията, едногодишни стипендии получават и доста от музикалните й гении и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството- главен фокус на културната организация.

 

Средства се насочват и към няколко късометражни кино лентата, а предходната година, Фондация „ Стоян Камбарев “ съумя да финансира и издаде първокласно издание на поемата „ Към Нея “ на младия стихотворец и мултиталант Росен Карамфилов единствено с помощта на тази Коледна акция.

 

 „ С огромна любов поддържаме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че с цел да е ефикасна помощта, не би трябвало да е единствено кампанийна и еднократна. Техните фамилии разчитат на нас всяка година по Коледа и с помощта на Блготворителната ни акция младите гении не престават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха удивително и това ни прави доста горди!

 

Прекрасно е, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се трансформира в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща фантазии на тези чудни деца и радва всички софиянци и посетители на града. Магично е!Сърцатият млад екип на Фондация „ Стоян Камбарев “ се оправи удивително с украсата, за което им благодаря, тъй като аз мога да движа нещата единствено от отдалеченост! “-  сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева -  Председател на УС на Фондация „ Стоян Камбарев “ и подстрекател на акцията.

 

„ Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха-  в друг цвят и визия, съгласно желанието на донорите, а на специфичните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания.

 

Голяма част от Коледните  Благодетели се включват за поредна година, само че се радваме и на доста нови другари и донори, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха идеята като тяхна.  За първи път се включиха и деца, които оказват помощ на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139 ИОУ „ Захарий Круша “, сами създадоха с доста обич и въображение играчките за своята Елха на Таланта “- добави маркетинг и пиар експертът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на управител на плана.

 

На 1-ви декември вечерта, Четвъртото издание на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА алегорично бе намерено от изящната балерина и притежател на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева, която танцува под звуците на безконечната класика „ ЗИМА “ на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация „ Стоян Камбарев “ – изумителната Сара Чакърова.

 

Танцът беше сниман, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в формалния You Tube канал и уеб страницата на Фондация „ Стоян Камбарев “, като част от аудиовизуалнен артикул - специфичен подарък и привет от Столична Община за всички софиянци и гостина града.

 

А ето кои са и другите добротворци, посредством, на които ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА още веднъж сбъдват доста съкровени фантазии:

 

Едни от най-верните сътрудници на Фондация „ Стоян Камбарев “се включиха обичайно: УниКредит Булбанк - формалната банка на Фондацията, Teхнополис и Practiker,АУРУБИС България, INGRAM Micro, шоколадовото прелъщение MЕRCI,Pernod Ricard Bulgaria, както ифилмовите компании на Деси Тенекеджиева- NOVA Film и Black See Film.

 

Своя прелестна елха още веднъж имат най-големият персонален донор госпожа Нели Беширова - притежател на енергийния водач Риск Инженеринг и госпожа Гергана Ташкова от Марс Армор,  както и предприемачите Атанас Динев, чийто нов план са модерните и уютни домове Косанин Парк, Нешо Миранов - един от водачите в тютюнопроизводството у нас, Звезделин Протопопов - притежател на естетични клиники ProDermaи адв. Анна Попова - член на УС и правист на Фондацията.

 

Към благородната идея, тази година се причислиха нови другари, на които благодарим сърдечно: КСИЛОГЕЛ,Tek Experts, Маутай България, Credissimo, Специализирана Очна болница и медицински център ПЕНТАГРАМ, Ротари Клуб Горна Баня, както и Фондация АЕТЪРНИТИ.

 

Страхотните сътрудници от Premium Rally Sofia приготвиха празнична изненада - извънредно автошоу, в което най-малките от надарените деца се повозиха в особено подбрани първокласни коли.

 

Ето и донорите, чиито елхи ще красят центъра на Бургас за трета поредна година: Община Бургас, Лукойл Нефтохим и Port Bulgaria West.

 

За популяризирането на цялата Коледната Екологична акция съществена заслуга иматверните другари от IDEAComm, аблагодарение на ПРИЗМА - светлинни решения на Стефан Щулц, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА наподобяват вълшебно и през нощта!

 

Освен финансовата помощ, всички даровити деца ще получат и пратки с дарове и ваучери от донорите и от други другари на Фондацията като цех за консерви Дилмано Дилберо, дентална клиника ALLDENTAL и други

 

Ето определените млади гении от многодетни фамилии от цяла България, които ще продължат да бъдат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, като нейни целогодишни стипендианти до довеждане докрай на междинното си обучение:

 

Далия Гюлай  10 г. певица от Велико Търново

Елиса Дончева 13 г. балерина от Варна

Станислав Пейчев 15 г. гайдар от град Лъки, Родопите

Пламена Георгиева 16 г. мултиталант от Бургас

Кристиана Кирилова 17 г. певица от Велико Търново

Калоян Праматаров 16 г. музикант от Бургас

Симона Славкова - 16 г  мултиталант от Бургас

Калоян Георгиев- 17 г. арфист от Смолян

Йоан Младенов- 17 г. пианист от София

Петя Симова -13 година музикант от София

 

От тази година стипендиант на Фондацията става и младото дарование от Варна- изключителната София Иванова ( 14 г), която свири на флейта и се занимава с класическо пеене от дребна. Тя е носителка на десетки интернационалните награди.

 

С доста любов, Фондация „ Стоян Камбарев “ продължава да поддържа и фамилиите на другари от артистичния свят, които шокиращо напуснаха този свят – това на Димо от P.I.F., който остави млада брачна половинка и две напълно дребни момиченца, това на обичания артист Йосиф Шамли, чиито прелестни дъщерички, се занимават с музика и още едно надарено дете, чието име не оповестяваме обществено, заради предпочитание на околните.

 

Благотворителната акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е дейна до края на декември.      Всеки който желае, може да се включи в нея посредством подаяние, артикули, дарове или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация „ Стоян Камбарев “ на фейсбук страницата или на мейл:.

 

Последвайте Фондация „ Стоян Камбарев “

Инстаграм   

Фейсбук     

Youtube      

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР