Приказната история за Шехерезада ще оживее на сцената на Софийската

...
Приказната история за Шехерезада ще оживее на сцената на Софийската
Коментари Харесай

Световен балетмайстор поставя Хиляда и една нощ в Операта

Приказната история за Шехерезада ще оживее на сцената на Софийската опера и балет на 27 май, с помощта на огромния балетмайстор Елдар Алиев и музиката на Фикрет Амиров. През 2017 година известният хореограф сложи в София балета Корсар. Сега феновете на балетното изкуство ще могат да се потопят в света на балета Хиляда и една нощ. Диригенти са Ейюб Кулиев и Борис Спасов.

 

Либретото е основано от фамозните братя Ибрахимбекови – Рустам Ибрахимбеков (бъдещ съавтор на наградените филми на Никита Михалков) и Магсуд Ибрахимбеков (сценарист и режисьор). В спектакъла вземат участие първите сили на балетната натрупа на Софийската опера. Елдар Алиев е роден в Баку. Между 1979-1992 година е основен танцьор в балет Киров (Мариински театър), където се потвърждава като механически извънреден типичен и актуален танцьор.

 

Кариерата му обгръща над 40 страни и някои от най-престижните подиуми: Кенеди център, Метрополитън опера, Национална опера в Париж, Театро ла Скала, Кралската опера в Лондон и други. Соловата му кариера включва и осъществявания като гост-артист на Австралийския балет.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР