Приказен финал на работната и начало на кино седмицата. Лешникотрошачката

...
Приказен финал на работната и начало на кино седмицата. Лешникотрошачката
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Начало на кино седмицата

Приказен край на работната и начало на кино седмицата. „ Лешникотрошачката и четирите кралства ” ще ни изстреля във фантазните полета.

Клара или Макензи Фой има изключително увлечение към машините и вътрешните им механизми. Една дребна кутия ще отвори кралството на снежинките, сладкишите, където всичко е розово господства захарната самодива Кийра Найтли, само че и на тираничната майка Джинджър с облика на Хелън Мирън. А положителният кръстник Дроселмайер или Морган Фрийман ще й помогне в разплитане на загадките и превъзмогване на трудностите.

Ридли Скот приготвя нов „ Гладиатор ”. За страдание, Ръсел Кроу няма да взе участие, тъй като героят му се пресели в различен свят. Но да не губим вяра, майсторът на сюжетите Питър Крейг може пък да измисли нещо.

Емблематични филми на Ингмар Бергман влизат в програмата на Киномания. Специалната селекция е отдадена на 100 годишнината на шведския занаятчия на киното, разгласен за най-хубав режисьор на всички времена.

" Поляната с дивите ягоди ", " Сарабанда ", „ Лице в лице ”са в панорамата. За последния рецензията споделя - „ Ако киното в същността си е воайоризъм, допускащ ни безвредно да следим мъчителните интимни моменти на непознати, тогава сцените с рецесията в " Лице в лице " са измежду най-паметните в развиването на това изкуство. А Улман е способна да ни завлече самоотвержено до неподозирани дълбини,

А формалното разкриване на Киномания е с български филм - „ Времето е наше ”. Филмът на Петър Попзлатев навлиза в мъчителни тематики и времена. Създаден е по претекстове от романа „ Разруха ” на Владимир Зарев. Леонид Йовчев и Рушен Виденлиев влизат в основните функции на публицист и чиновник на Държавна сигурност. Една директория ще отвори секрети рани, с дълготрайни последици и опит за сдобряване с предишното.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР