Приходите за трите месеца до март ще достигнат 2,03 млрд.

...
Приходите за трите месеца до март ще достигнат 2,03 млрд.
Коментари Харесай

Airbnb отчита охлаждане на търсенето и се подготвя за завой в биз...

Приходите за трите месеца до март ще доближат 2,03 милиарда - 2,07 милиарда $, надминавайки междинните упования на анализаторите за 2,02 милиарда $. Но броят на резервираните нощувки се чака да намалее спрямо четвъртото тримесечие поради изключително мощния растеж година по-рано, заяви компанията за шерване на жилища в писмо до акционери.

 

Пътуванията бяха изключително мощни предходната година, откакто вълната от разновидността омикрон на Covid-19 утихна, само че компанията стартира да следи нормализиране на търсенето с излизането от пандемията, означи основният бизнес шеф Дейв Стивънсън пред анализатори.

 

След оповестяването на резултатите книжата на компанията поевтиняха с 5% в удължената търговия, откакто в началото поскъпваха с 11 на 100. Те прибавиха 30% през последните 12 месеца и доближиха най-високото си равнище от съвсем две години в понеделник. Платформата за шерване на жилища разгласи също изненадваща чиста загуба през тримесечието поради еднократен налог, обвързван с дълготраен спор с италианските управляващи.

 

Въпреки това резултатите за тримесечието на Airbnb надминаха упованията на анализаторите по доста индикатори и основният изпълнителен шеф Брайън Чески е оптимист накъде се е насочила компанията, изключително на интернационалните пазари.

„ Има големи благоприятни условия пред нас “, разяснява Чески. След като през последните години коригираше услугата си, с цел да я съобрази с трендовете при пътуванията от пандемията, Чески съобщи, че към този момент е подготвен „ да се разтеглим оттатък главния ни бизнес и да преобразим Airbnb “. Това ще бъде „ последователно, многогодишно пътешестване “, посочи той и даде обещание да показа повече информация към края на тази година.

 

Чески загатна, че новите инициативи ще включват още по-голямо консолидиране на изкуствен интелект и услуги от трети страни в продуктите на компанията. Това ще разреши по-персонализирани рекомендации за пътешестване за гостите и по-добро прекарване на притежателите на парцели като консуматори на платформата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР