Приходите от продажбите по време на празниците в САЩ може ...

Приходите от продажбите по време на празниците в САЩ може

Американците ще харчат рекордно в предстоящия сезон на празниците

Приходите от продажбите по време на празниците в Съединени американски щати може да набъбнат с над 10% тази година в миг, когато големите производители на потребителски артикули и търговците на дребно работят за предотвратяването нарушаванията на веригите за доставки и опразването на рафтовете от мечтани играчки и игри, предава Ройтерс.

Националната федерация за търговия на дребно (NRF) прогнозира, че приходите от продажби ще набъбнат с сред 8,5% и 10,5% и ще достигнат сред 843,4 милиарда $ и 859 милиарда $ през ноември и декември по отношение на предходния връх от 777,3 милиарда $ предходната година. От цифрите са изключени търговците на коли, бензиностанциите и заведенията за хранене.

Растящите приходи и рекордните спестявания на семействата ще оказват помощ на хората да заплащат повече за артикули, когато фирмите покачват стойностите, с цел да компенсират инфлацията, означава NFR. Тя добавя, че има извънредно издирване на ваканционни артикули, макар че допитване от предходната седмица сподели терзанията на консуматорите за наличностите.

„ Ако търговците на дребно съумеят да задържат стоките на рафтовете и те пристигнат преди Коледа, това ще бъде звезден празничен сезон на продажбите “, разяснява основният икономист на NFR Джак Клейнхенц.

NRF заяви още, че връщането на задграничните екскурзианти ще подкрепи още повече продажбите.

„ Това ще раздруса търговията на дребно, тъй като има мощна връзка сред задграничните пътуващи, туризма в Съединени американски щати и продажбите на дребно “, означи пред кореспонденти държавният глава на NRF Матю Шей.

Редица търговци на дребно са почнали сезона си на продажбите за празниците още през септември, като предизвестяват за по-дълги периоди за доставка и ниски наличия на артикули.

„ Може да има някои категории с дефицит и клиентите ще би трябвало да заменят едни артикули с други…, те няма да се върнат вкъщи с празни ръце “, счита Шей.

Amazon.com си е осигурила повече благоприятни условия за запазване на артикули, а Levi Strauss & Co е пренасочила стоките си, с цел да идват през пристанищата на Източното крайбрежие вместо през задръстеното Западно крайбрежие.

Профсъюзът ICSC също прогнозира нарастване на приходите от продажби през ноември-декември, като чака общите доходи да достигнат 923 милиарда $. Компанията планува също, че секторът на храните и напитките ще нарасне с 35,4%.

Източник: investor.bg