Приходите от продажби на Бианор нарастват през първото тримесечие(снимка: CC0

...
Приходите от продажби на Бианор нарастват през първото тримесечие(снимка: CC0
Коментари Харесай

Бианор Холдинг АД отчете 27% ръст на приходите


Приходите от продажби на Бианор нарастват през първото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

“Бианор Холдинг ” АД разгласи 27% нарастване на консолидираните доходи от продажби през първото тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, продължавайки дълготрайния тренд на средногодишен органически растеж от над 20%.

Консолидираните доходи от продажби на сдружението за тримесечието доближават 1,476 млн. лева, по отношение на 1,164 млн. лева година по-рано. През отчетния интервал Бианор осъществя загуба от 137 хиляди лева по отношение на облага от 5 хиляди лева година по-рано.

На проформа консолидирана база с новопридобитите компании ITIDO и Databreathe, приходите от продажби на групата за първото тримесечие доближават 2,991 млн. лева, а облагата е 39 хиляди лева. През март Бианор подписа окончателни контракти за придобиване на ITIDO и Databreathe, а по-рано през този месец подписа и контракт за банков заем за финансиране на покупко-продажбите.
още по темата
“Отбелязваме продължаващ растеж на приходите от активността на главното дъщерно сдружение Бианор Сървисиз и увеличение на каузи от приходите му от планове в отбранителната промишленост ”, съобщи Коста Йорданов, изпълнителен шеф на Бианор.

“През първото тримесечие на годината имаме обилни еднократни разноски за осъществяване на придобиванията, интеграция на фирмите и нарастването на капитала. Очакваме през второто и отчасти третото тримесечие на годината също да има такива, а във втората половина на годината маржът на облага да се върне в общоприетите за промишлеността равнища ”, добави Йорданов.

По-рано тази година “Бианор Холдинг ” АД разгласи, че възнамерява нарастване на капитала за набиране на средства, които да подкрепят тактиката за неорганичен напредък на групата. На 25 май стартира публично процедурата по общественото предложение на емисия до 545 000 (петстотин четиридесет и пет хиляди) броя елементарни, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 (един) лев и емисионна стойност 17 (седемнадесет) лв. всяка.

Процедурата по нарастване на капитала се води от капиталовия медиатор „ София Интернешънъл Секюритиз ” АД. На 31 май двете сдружения провеждат среща-представяне, на която всички заинтригувани страни ще могат да получат повече информация за групата и проектите ѝ за развиване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР