Приходите от холивудските филми в Северна Америка са намалели с

...
Приходите от холивудските филми в Северна Америка са намалели с
Коментари Харесай

Рекордно ниски приходи в Холивуд от 40 години

Приходите от холивудските филми в Северна Америка са намалели с 80% през 2020 година поради затворените през пандемията от COVID-19 киносалони, написа dir.bg.

Приходите от продажба на билети в киносалоните в Северна Америка предходната година са били 2,2 милиарда щатски $ при 11,4 милиарда през 2019 година, откри компанията " Comscore ". Това е най-ниската сума от съвсем 40 години. Предишните най-ниски доходи в северноамериканския бокс-офис са от 1981 година - 918 милиона $. Това е годината, когато " Супермен II " е най-доходоносният филм.

" Comscore " не популяризира данни за приходите в киносалоните по света за 2020 година, само че съгласно " Variety " те са спаднали с към 71%.

Киносалоните по целия свят бяха затворени поради пандемията през март. Това докара и дребни, и огромни вериги киносалони до ръба на банкрута. В най-големите пазари за кино в Съединени американски щати - Лос Анджелис и Ню Йорк, киносалоните още са затворени.

Излизането на екран на 274 кино лентата, измежду които блокбастъри като " Смъртта може да изчака ", " Топ Гън: Маверик " и деветият " Бързи и гневни " беше отсрочено за 2021 година Затова " Лоши момчета вечно " на " Sony Pictures " остана най-доходоносният филм в Северна Америка за 2020 година с доходи от 206 милиона $ в киносалоните. През 2019 година " Отмъстителите: Краят " беше на тази позиция с 858 милиона $.

Трилърът " Тенет " на " Warner Bros. ", от който се очакваше да изкуши феновете да се върнат в киносалоните през лятото, донесе едвам 58 милиона $ в Съединени американски щати и Канада.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР