Приходите от електронни винетки и тол за 2021 година са

...
Приходите от електронни винетки и тол за 2021 година са
Коментари Харесай

Приходите от тол системата са над 5 пъти по-високи от издръжката ѝ

Приходите от електронни винетки и тол за 2021 година са над 452,5 млн. лева В същото време издръжката на (НТУ) е малко над 84,4 млн. лева Данните потвърждават, че Научно-техническо управление не работи на загуба. Приходите постъпват в републиканския бюджет и по силата на европейското и българското законодателство се влагат само за поддръжка и създаване на републиканската пътна мрежа.

Екипът на Министерството на районното развиване приготвя нормативни промени, които да разрешат проблемите с неточности при въвеждане на данни в е-винетките и в тол таксуването.

Предвижда се водачите еднократно да могат да поправят сбъркана винетка. Корекцията ще работи от датата на пазаруването ѝ, т.е. обратно във времето. В момента корекцията работи отсега нататък. Така, при поправяне на сбърканите данни за автомобила, ще има опция и за изтриване на всички наложени наказания все още. Целта е да се реализира правдивост при санкционирането на жителите, които са купили винетка, само че не са въвели вярно данните си. Агенция...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР