Приходите на най-големите тайвански доставчици на Apple започнаха да спадат

...
Приходите на най-големите тайвански доставчици на Apple започнаха да спадат
Коментари Харесай

Приходите на тайванските партньори на Apple спадат за четвърти пореден месец поради ниското търсене

Приходите на най-големите тайвански снабдители на Apple започнаха да спадат и това е четвърти следващ месец, защото продължаващото повишаване на разноските за живот принуждава потребителите в доста райони да понижат несъществените си разноски, в това число и спестяванията за смарт телефони и компютри, написа Bloomberg.

Според източника, сумарните доходи на фирмите за сглобяване на устройства като Hon Hai Precision Industry (марката Foxconn) и производителите на съставни елементи като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) през май е 944,10 милиарда тайвански $ ($30,5 млрд), а това е спад от 7,8% на годишна база и 2,1% по отношение на април.

Apple имаше предизвикателно първо тримесечие, защото продажбите на нейните устройства или спадаха, или оставаха в едно състояние през първите три месеца на 2023 година Лекото нарастване на продажбите на iPhone беше признато като неочакван позитивен сигнал от пазара, защото анализаторите чакаха по-сериозен спад.

Подразделението за Mac беше изключително мощно наранено, водено от забележителен спад в търсенето на лични компютри, което докара до 31% спад в продажбите в този сегмент през първото тримесечие. Водещите производители на компютри, като Lenovo Group и Asustek Computer неотдавна обявиха, че не чакат търсенето да се върне към напредък до идната година.

Apple има по-силна опора на пазара на смарт телефоните от своите съперници, доста от които регистрираха двуцифрен спад в доставките, защото унищожиха непродадените си ресурси. Това се отрази на търсенето на услугите на Foxconn и TSMC, защото те доставят по-широка гама битова електроника.

Този месец TSMC съобщи, че навлиза в интервал на промяна на запасите, като в същото време означи началото на възобновяване на някои пазари. Компанията също по този начин удостовери прогнозата си за спад на приходите през първата половина на 2023 година с към 10% в доларово изражение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР